Vanuit onze mobiele kar serveren wij Johnny’s Garlic Fries. Dat zijn verse frieten van biologische aardappelen die meteen na het afbakken voorzien worden van knoflook en peterselie. Met een lekkere frisse mayosaus erbij. Dit geeft de frieten een subtiele knoflooksmaak. We serveren daarbij goeie mayonaise en Sauce du Soleil, een friszoete mayosaus ontwikkeld door Wendy.
De Garlic Fries worden geserveerd in een kartonnen wegwerkbakje met een houten vorkje.
Ingrediënten:
Verse biologische aardappelen
Verse knoflook
Verse peterselie
Mayonaise
Al onze ingrediënten zijn gluten- en lactosevrij! In onze friteuses worden alleen de verse frieten gebakken. Voor eventuele snacks (ook gluten- en lactosevrij) hebben wij een aparte frituur.
De bekende geschiedenis van friet zou beginnen rond 1680, althans dit verhaal wordt verteld in België. De inwoners van Namen, Andenne en Dinant hadden toen de gewoonte om te vissen in de Maas en de kleine visjes die ze er vingen in olie te bakken. Tijdens vorstperiodes of bij gevaarlijke stromingen werd het echter riskant om te vissen. Als alternatief sneden de inwoners aardappelen in de vorm van kleine visjes, die ze dan eveneens in de olie bakten.
Johnny's Garlic Fries
Aldo van Eyckplantsoen 95
3544 LD Utrecht
Tel: 0621982405